Mados tendencija - natūralumas

2020/03/06

Susipažinkite - Interjero dizainerė Inga Čiurinskienė. Kažkas ją pažįsta kaip Ungadizainas sielą, kažkam jį yra WOW baldų unikalių projektų vadovė, o mums Inga - nuostabus žmogus, kuriam negaila pasidalinti savo profesine patirtimi su kitais. Šiandien ši universali moteris atidarys ciklą straipsnių apie tai, kaip susikurti jaukius namus savaraniškai, be interjero dizainerio pagalbos.

Savo pokalbį su Inga pradedame nuo šių metų tendencijų. Kaip vieną pagrindinę pastarųjų metų tendenciją interjero ir baldų apdailos medžiagų srityje dizainerė pažymi natūralumą.“ Į madą sugrįžta natūralios medžiagos, natūralios spalvos, raštuose vyrauja gamtos motyvai“ - sako Inga. Anot jos,  - švarustyras interjeras ateinančiais metais yra madingas interjeras.

Kaip vieną iš dažniausiai naudojamų medžiagų interjere Inga akcentuoja medį. ,,Vienu metu buvo mėginimų pakeisti jį plastiku ir kitomis sintetinėmis medžiagomis. Vis tik medinės grindys, langai, durys, laiptai, baldai šiuo metu yra kokybės ir brandumo ženklas. Medis tinka bet kokio stiliaus interjere, jį galime derinti su metalu, stiklu, oda, plastiku, o natūrali medžio spalva prisitaiko prie bet kokių, tiek natūralių, tiek ryškesnių sintetinių spalvų. Šiuolaikiniame interjere galime stebėti grįžusius tradicinius medinius interjero baldus, namų aksesuarus, sienų ir lubų apdailą. Medis interjere vizualiai sušildo, tiek gyvenamajai, tiek visuomeninei erdvei suteikia jaukumo ir puikiai dera su tokiomis šaltomis medžiagomis kaip metalas, akmuo, plytos. Šiuo metu madinga daryti medines pertvaras iš tąšelių, taip sukuriant šilumos efektą. Tokia dekoratyvi zona pati savaime gali tapti viso namų interjero ar vienos erdvės akcentu.”

Anot Ingos, medis interjerui gali suteikti savito charakterio, jaukumo arba atvirkščiai, tapti labai moderniu interjero puošybos elementu.

Dėl savo gebėjimo prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos, medis gali būti naudojamas bet kokio stiliaus interjere.
Tai nėra pigi medžiaga, tačiau turi išliekamąją vertę, yra ekologiška ir natūrali, kas dabartiniais laikais ypač svarbu.

„Buvo laikai, kai beveik nebuvo pasiūlos. Dabar ji milžiniška, todėl galima nesunkiai pasimesti dėl gausos“, – sako interjero dizainerė.

,,Dabar mano ,,meilė” yra Querkus - ąžuolo faneruočių kolekcija, norint išsirinkti pilnai paruoštas faneruotes puikiai tinka naujoji SHINNOKI medžio lukšto kolekcija. Džiugina platus pasirinkimas: nuo lygaus, ramaus ąžuolo rašto iki šakoto ir margo. Taip pat galima rinkti iš tamsesnių ąžuolo spalvų, kurie interjerui suteikia solidumo ir brandos.”  

   

    

 

Atgal